Bulldog fanatikusként rengeteget beszélek a kis szőrös bulldogjaimról. Nagyon gyakran szegezik nekem a kérdést: És miért pont a bulldog? Mi teszi őket ennyire különlegessé? Mindenekelőtt tisztázuk, hogy minden állatot és kutyát szeretek, de a bulldogoknak egy külön kis helye van a szívemben. Miért? Nos, megpróbálom elmagyarázni, de le kell szögeznem: az egyetlen igazi módja, hogy megérts egy bulldog fanatikust az az, hogy te is azzá válj. Vagyis együtt kell velük élned, hogy megértsd, miért vagyunk annyira oda ezekért a kis szőrmókokért. Összeszedtem pár okot, ami miatt szerintem különlegesek.

Szociális Hajlam

Minden kutya természeténél fogva szociális, de a bulldogok ezt a szeretetet egy magasabb szintre emelik. Egy bulldog mindenkinek a barátja akar lenni, nem számít, hogy emberről vagy állatról legyen is szó, mindenképpen barátkozni akar majd! Bár kívülről nagyon keménynek és rémisztőnek tűnhetnek, belül lágy a szívük és nem is titkolják kimutatni a szeretetüket. Láttam már olyan bulldogot, aki egy disznóval, nyuszival, birkával és egyéb háziállattal kötött barátságot. Ez a hatalmas szerető erő és szociális karakter teszi a bulldogot ilyen nagyszerű családi kutyává. Kivétel nélkül szeretik az embereket, fiatalokat, öregeket, kutyákat és minden élőlényt.

Bulldog mokussal

Lojalitás és Odaadás

Egy bulldog nagyon odaadó és lojális a családjához. Akkor boldog, ha a családdal lehet és részese lehet a család mindennapos tevékenységének. Lehet bármennyi kutyajátékod a világon, bármekkora udvarod mozogni, a bulldog a család nélkül nem lesz boldog. A bulldog egy ideális társ: mindig boldog ha meglát téged, vagy csak ha jó a kedved. Egy bulldog mindenhova követni fog a házon belül, részese akar lenni minden kis történésnek.

Amikor Bekattannak

Naponta legalább egyszer a bulldogoknál jelentkezik a ‘bekattanás’. A legjobban talán úgy lehetne jellemezni, hogy elkezdenek mint a bolondod szórakozni. Vannak bulldogok, akik a takarójukat a fejükre dobják valahogy és úgy rohangálnak körbe-körbe a lakásban, úgy néznek ki mint egy szellem. Más kutyák ugrálnak és futkosnak össze-vissza. Felugranak a fotelba, majd leugranak onnan, körberohannak majd újra jön az ugrás. Brownie sokszor a sétából feljövetel csinálta azt, hogy felrohant 2 emeletet, majd visszarohant 2 emelete, mindezt úgy, hogy minden sarokfordulónál teljes erővel belecsapódott a falba.

https://www.youtube.com/watch?v=X_TFqnfFfVk#t=12

Az Arckifejezésük

A bulldogoknak annyira gyönyörű a pofijuk. A rettentő karakteres arcukkal hihetetlen sok vicces képet tudnak vágni. A szemükből sugárzik a szeretet, a kis redőik miatt pedig úgy néznek ki, mintha három számmal nagyobb bunda lenne rajtuk. Nem véletlen, hogy a bulldogokat nagyon sok reklámfilmben láthatjuk, illetve sok helyen kabalaállatként is tartják.

Igazi Filozófusok

Bár a bulldogok nagyon keménynek és agresszívnek néznek ki, valójában ez nem igaz rájuk. Nagyon is érzékeny lelkek. Megérzik az emberi hangulatot is. Ha szomorú vagyok, akkor biztos, hogy odajön és megvigasztal, míg ha mérges vagy és dühös, akkor vagy elbújik messzire, vagy odajön és megnyugtat. Sokan ostobának tartják a bulldogokat, de ez nem igaz, kemény akaratuk van nekik is. Sok esetben csak az okát kell megértenie a dolgoknak. Sok esetben mérlegel, és eldönti, hogy végrehajtsa-e a gazdi parancsát vagy sem. Ők igazi gondolkodók! Nem parancsolni kell a bulldogoknak, hanem közös megegyezésre jutni. 

A Hamisítatlan Bulldog Hang

Még egy dolog, ami a bulldogokat különlegessé teszi, a szuszogó, röfögő hangjuk. Egy külön kutyanyelvük van! :)

https://www.youtube.com/watch?v=veih2b5b7aw

https://www.youtube.com/watch?v=ZnoG9KmEiFo

Örök Gyerekek

A bulldogok örökre gyerekek maradnak a lelkük mélyén. Fizikailag ugyan nagynak látszanak de ugyan olyan kis lükék maradnak, mint amikor kis apró hurkaként játszottak pár hónaposan. Megtartják a gyerekes viselkedésüket. Nem nőnek fel igazán soha És mi pontosan ezt szeretjük bennük.

https://www.youtube.com/watch?v=UtLSazal9xI