Alina Aidával együtt érkezett a Noé Állatotthonhoz. Senki nem tudja miért. de ők ketten nagyon nincsenek jóban, így külön kellett elszállásolni őket. Az első adandó alkalommal el is vittük őket sétálni és játszottunk velük egy jót. Alina első pillanatban megragadja az emberek figyelmét, mert egyszerűen gyönyörű.

Frissítés: 2014.03.15 hétvégéjén Alina gazdára talált! :)

Ha megnézitek a képeket Alináról, ti is láthatjátok, hogy mennyire szép, arányos a teste. Széles vállak. szabályos fej, rövid lábak. Pont ahogyan a nagykönyvben le van írva. A szőre pihi-puhi. Emberekkel nagyon barátságos, a kutyákkal szemben érdeklődő, de egyelőre csak felügyelet mellett szabad barátkozni engedni.

Kipróbáltuk a létező összes játékot, de nem nagyon sikerült lázba hoznunk. Bezzeg Aida pörgött minden játékra. Alina viszont csak nyugodtan nézelődőtt és inkább a szagok után ment. Valószínűleg a jutalomfalat jobban motiválja mint a labdázás és hasonló játékok. Beceneve is innen ebből a nyugodtságból fakad: Gomba.

Alina 6 éves, tehát nem egy friss eresztés. Mindenképpen olyan gazdának javasolnám, aki szereti a nyugodt, kevésbé aktív kutyákat. Persze ettől még rendszeresen be kell iktatni sétákat, de nem kell órákig labdázni vele. :)

[gallery ids=“322,321,320,316,317,318,319,315,314”]

Pórázon egész szépen megy, bár rendszeresen előttem sétált. Látszik, hogy nem nagyon jártak vele el kutyaiskolába. Vezényszavakat nem nagyon ismert, de a “gyere” legalább megy :) A nevére is szépen hallgat. Ráadásul szobatiszta.

Sajnos mint Aida, Ő is szemszárazságban szenved, ami azt jelenti, hogy napi több alkalommal csepegtetni kell a szemébe. Valószínűleg a harmadik szemhéj előesésekor kivágták a Harder mirigyet. Sajnos a megtartó műtétnél is előfordul, hogy kevesebb könny termelődik a kelleténél.

Alina örökbefogadásának részleteiről a bulldogmentés oldalán olvashattok részletesebben. Alina oltva, chippel ellátva és ivartalanítva keresi új otthonát, ahol teljes értékű családtagként fogadják el őt. Kizárólag benti tartással adják őt örökbe.