A hétvégénket ismét a NOÉ állatotthonban töltöttük. Aida és Alina a két kis angyal már megkapta az összes szükséges oltását, így végre el tudtuk őket is vinni sétálni és játszani. Már múlt héten is nagyon szerettünk volna velük foglalkozni, de sajnos akkor még nem volt rá lehetőség. Most azonban zöld utat kaptunk.

Első körben azt az információt kaptuk, hogy ők ketten nem jönnek ki jól egymással, így erre figyeltünk is, és nem engedtük őket egymáshoz túl közel. Aida hatalmas lendülettel indult neki a sétának, Anna alig bírta visszafogni a kis aprócska bulldogot. Úgy tűnt, hogy fizikailag kíváló állapotban van.

Nagyon szép, formás bulldog, aki szobatiszta

Aida egy nagyon szép, 6 éves bulldog szuka. Rövid kis lábai vannak, szépen mozog és nagyon energikus. Mindenképpen olyan gazdi mellé javasoljuk, aki szeret mozogni, és játszani is hajlandó vele. Szobatiszta, és jól viseli a pórázt. Persze ettől még nagyon húz, de ezt betudhatjuk annak, hogy sajnos nem sokat mozognak az otthonban, és nagyon izgatottak lesznek, amikor végre valaki kiviszi őket sétálni. Mellesleg a húzásról pár óra alatt le lehet szoktatni. Testalkatát tekintve teljesen arányos, és ideális a súlya is.

Játékos, és imádja az embereket

Aida nagyon barátságos az emberekkel. Szereti az emberek közelségét, egy bújós kis angyalka. Csak egy dolot szeret jobban az embereknél: a labdákat! Mostanában több játékot is viszünk mindig magunkkal, hogy kipróbáljuk, hogy ki mit szeret. Aida azonnal rácuppant a kis piros gumilabdára, illetve a foszforeszkáló lasztira is. Kipróbáltuk a focilabdát is, aminek hatamas sikere volt.

Aida es a focilabda

Aida valami elképesztő sebességgel nyammogott a labdákon, és hatalmas nagy izgalomba jött a focilabdától. Ha valaha látott már valaki elégedett kutyát, aki teljes átéléssel rágja és harapja a focilabdát, akkor az tudja, hogy miről beszélek. Szinte alig lehetett leválasztani őt a labdáról. Szerencsére végül azért sikerült.

Bulldogokhoz szokásos módon amint megszerzi a labdát, azonnal lefekszik, de a kis seggét az égbe tolja, és úgy rágja teljes erővel a gumilabdát! Fantasztikus élmény. Minden olyan gazdijelölt, aki szeretne egy aktívabb bulldogot ideális választás. Hatalmas kis energiabomba, akin látszik, hogy szeret mozogni, és valószínűleg az apportírozásra is meg lehet tanítani. Sajnos mi nem próbálhattuk ki, hogy eldobjuk messzire a labdát, csak ameddig a póráz elért.

A kutyák társaságát nem kifejezetten szereti

Jelenleg Aida rászorul egy kis szocializációs foglalkozásra, mert nem kifejezetten jó a kapcsolata a többi kutyával. Ebben szerencsére szinte bármelyik kutyaiskola ingyenes szocializációs órája segíthet. Amúgy alapvetően azt vettem észre, hogy nem érdekli őt a többi kutya. A nagyobb kutyák (pl.: kuvasz) mondjuk már felkeltették az érdeklődését, de nem harciasan, hanem inkább kíváncsian és lelkesen szagolta végig őket.

Szemszárazság

Sajnos Aidának nem termelődik elég könnye, ezért naponta párszor csepegtetni kell a szemébe, hogy ne sérüljön a szaruhártya, és ne alakuljon ki fekély vagy egyéb gyulladás. Ez jellegében egy napi pár másodperces elfoglaltságot jelent pluszban. Amikor Brownie szemét műtötték, akkor nekünk is 3 hétig folyamatosan naponta többször kellett csepegtetni, de hamar rutinná vált.

Készítettünk pár képet Aidáról, hogy láthassátok milyen hatamas átéléssel tud játszani a labdával.

[gallery ids=“313,312,311,310,309,308”]

Az örökbefogadás feltételeiről Aida oldalán olvashattok bővebben.